Een expert ben je, een expert in de media kan je worden

Ben jij al eens gebeld door een journalist voor een interview? Wat was je eerste reactie? Voor de meeste experten is het een bron van stress. Kan ik dat wel? Heb ik wel genoeg kennis van zaken? Ben ik wel een expert? 

Als een journalist jou belt, is de kans echt groot dat je een expert bent in het thema waarvoor hij/zij contact neemt. Een expert ben je, een expert in de media kan je worden.
De Expertendatabank, die diverse stemmen in contact brengt met journalisten, kan je daarbij helpen. Zeg dus JA op die vraag voor een interview.

Wat is de Expertendatabank?

Krijg toegang tot de gratis leervideo

Als je gebeld wordt door een journalist, stel je best zelf een aantal simpele vragen: wie is de journalist, voor welk medium is het en worden er nog andere mensen geïnterviewd en wat is de deadline? Vier andere tips om je expertise te delen in de media en hoe je jouw expertise kan koppelen aan de actualiteit, ontdek je in onze gratis leervideo van 10 minuten. Wat zoeken journalisten? Hoe koppel je jouw kennis aan de actualiteit? Hoe bereid je je voor op een interview? Het komt allemaal aan bod. Maak vandaag nog je profiel aan en word meteen zichtbaar voor journalisten over heel Vlaanderen.

Zodra je profiel als expert is aangemaakt, krijg je toegang tot de gratis leervideo, en ben je meteen zichtbaar voor journalisten. Je komt in aanmerking als je behoort tot 1 van deze 4 groepen: vrouwen, mensen van buitenlandse herkomst, mensen met een handicap, transgenders en non-binaire personen.

In deze korte video (link toevoegen cv-video) krijg je nog wat tips voor het schrijven van een goede profieltekst en het maken van een goede profielfoto.

We hopen je snel te zien, lezen en horen in de Vlaamse media!

En, geloof ons, die stress voor een interview, die hebben ook de grootste experten. Het is een teken dat wat je doet, ertoe doet. Je kennis delen met de wereld.

Succes!