Melissa
Camerlinck
Contact
Talenkennis
Achtergrond
Studie(s) en diploma's
* Latijn-wiskunde, 2002-2008, College O.-L.-V.-ten Doorn, Eeklo
* Master in de biowetenschappen voedingsindustrie, 2008-2012, Hogeschool Gent
* Specifieke lerarenopleiding bio-ingenieurswetenschappen, 2012-2013, Universiteit Gent
Huidige functieomschrijving
Ik ben werkzaam binnen Hogeschool Gent (HoGent) - vakgroep natuur- en voedingswetenschappen:
als lector humane voedingsmiddelenproductie binnen de vakken
* graan- & baktechnologie
* toegepaste reologie & textuuranalyse
* voeding & maatschappij
* informatie- en rapporteervaardigheden bij de bachelorstudent
* etiketteringswetgeving
als onderzoeker binnen de onderzoekslijn "Innovatie in de verwerking van granen tot bakkerijproducten".
Relevante onderzoeken
* copromotor PWO-project BRONOGLU "Gebruik van functionele ingrediënten voor het verbeteren van de technologische verwerkbaarheid, textuur en houdbaarheid van glutenvrij brood." (22/09/14 → 21/09/16) - https://expertise.hogent.be/nl/projects/gebruik-van-functionele-ingredi…
* copromotor TETRA-project ALTERBAKE "Toepassingsmogelijkheden van alternatieve granen in de ontwikkeling van innovatieve bakkerijproducten" (1/10/17 → 30/09/19) - www.alterbake.be
* copromotor PWO-project LOKAALBROOD "Potentieel van de korte keten voor brood geproduceerd met lokaal geteelde oude en/of alternatieve graansoorten met het oog op een meer duurzaam agro- en voedingssysteem." (01/01/19 → 31/12/21) - https://www.hogent.be/over-hogent/vakgroepen/natuur-en-voeding/voeding/…