Michiel
Schreurs
Verder heb ik een toegepaste kennis over artificiële intelligentie (AI), vooral gericht op praktische toepassing van AI in de industrie, vooral dan gericht op de voedingsindustrie.
Binnen mijn doctoraat heb ik veel gewerkt rond smaakonderzoek en chemische analyses, en een algemene kennis verworven over brouwersgist, zoals de evolutie van gisten en hun genetica.
Contact
Talenkennis
Achtergrond
Studie(s) en diploma's
Bachelor in de Bio-Ingenieurswetenschappen
Master in de Cel- en Gentechnologie
Huidige functieomschrijving
Doctoraatstudent in de bio-ingenieurswetenschappen.
Ik combineer analytische chemie en smaakonderzoek met AI/Machine learning om de smaak van bier in kaart te brengen en te verbeteren.
Ervaring
Binnen mijn studies en doctoraat heb ik mij verdiept in:
- artificiële intelligentie (eerder toepassingsgericht op de industrie - NIET de werking van AI en ook NIET de zeer geavanceerde modellen zoals large language models of generative models)
- analytische chemie
- smaakonderzoek
- (alcoholvrij) bier: de samenstelling, de smaak en het brouwproces
- brouwersgist
- genetica
Relevante Publicaties
Mijn media ervaring
Binnen mijn onderzoek heb ik deelgenomen aan een 30-tal interviews (in persoon, online, telefonisch en elektronisch), inclusief een online interview live op televisie.
Verder heb ik voor de camera gestaan voor de rubriek "Weekly Question" van Technopolis, en het promofilmpje van ons VIB Center.